Team

Leon Borsboom

Leon Borsboom heeft jarenlange ervaring in lesgeven. Hij is ORUN gecertificeerd door de KNHS en daarnaast Centered Riding level II instructeur. Op dit moment traint hij wekelijks bij Nicoló Ballatore, level 2 ECOLE DE LÉGÈRETÉ instructeur. Leon heeft een breed netwerk binnen de paardenwereld wat bestaat uit goede contacten met diverse osteopaten, fysiotherapeuten, paardencoaches, instructeurs en dierenartsen.

Lesgeven

Tijdens het lesgeven staat het welzijn van ruiter én paard centraal. De focus ligt daarbij altijd op de houding en zit van de ruiter. De Alexandertechniek en Tai Chi zijn een grote inspiratiebron. Door het regelmatig volgen van bijscholing en trainingen is Leon altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast assisteert hij regelmatig bij clinics, zoals de clinics van Nelleke Deen en Margreet Bouwmeester.

Als voorzitter en instructeur was Leon ruim 30 jaar verbonden aan Manege de Eendenkooi in Den Haag.

“Door het ontwikkelen van een goede houding & zit hoeft paardrijden geen moeite te kosten. Ik begeleid ruiters hierbij wat niet alleen direct voordeel oplevert voor hen zelf, maar zeker ook voor het paard!”

EquiXpertise is ontstaan door een grote passie voor het groeien van ruiter & paard. Komende uit een echt ondernemersgezin, kon het ook niet anders dan dat Leon Borsboom zelf een onderneming is gestart. Samen met Lindsy Bruin, hun drie kinderen, twee paarden én hond Dita is er een echte paardenfamilie gevormd. Paarden staan centraal binnen het gezin en op deze pagina vindt je daarom ook meer informatie over “de jongens”.

Heb je interesse in het boeken van een les of thermografisch onderzoek? Neem contact op met Leon via: 0641431685.

Leon-thermo

Lindsy Borsboom-Bruin

Coaching & lesgeven

Lindsy is actief als instructeur en systemisch coach met paarden binnen EquiXpertise. Haar focus ligt op de samenwerking tussen ruiter en paard. Paarden geven zoveel aan tijdens de training en het dagelijks contact. Vaak heb je als ruiter geen weet van wat het paard bij jou ziet en voelt.

De boodschap van de paarden, zowel als een eventueel trauma (bij paardrijden of daarbuiten) werken door in jullie communicatie en band. Hoe waardevol is het om hier bewust van te worden? Zo kan jullie band nog meer versterkt worden!

“Een paard weet wat jou bewust en onbewust bezighoudt en zal bij een mentale of fysieke disbalans dit altijd willen tonen. Hier bewust van zijn heeft een enorme waarde voor de band & training van ruiter en paard!” – Lindsy Bruin

Heb je interesse in het boeken van een coaching sessie of les? Neem dan contact op via Whatsapp of bel naar: 0638758433.

paardencoaching lindsy bruin

De jongens

De jongens zijn de twee eigen paarden van Leon en Lindsy: Don Majestic en Veron.

Twee heel verschillende type paarden waar zowel Leon als Lindsy veel nieuwe inzichten van geleerd hebben.

Don Majestic

De afgelopen jaren hebben Lindsy en Leon veel mogen leren van deze vriendelijke reus. Don heeft helaas geen voordelig lichaam. Hij is heel lang, heeft een hoge schoft en een hanetred. Het heeft veel voeten in de aarde gehad om bestaande blokkades in zijn lijf op te heffen en hem sterker te maken in het lijf, zonder af te doen aan zijn soepelheid. Bij elk paard, maar zeker bij zo’n groot paard, is het van belang om de tijd te nemen en een structurele goede training te bieden. Door de trainingen is het gelukt om hem steeds beter zelfdragend te laten worden, wat een uitdaging is voor zo’n lang paard! Naast heel groot en een klein beetje lomp, is Don toch erg gevoelig.

Inmiddels is Don een meester in het werken aan de dubbele lijnen. Hierdoor zetten Leon en Lindsy hem regelmatig in voor lessen aan de dubbele longe.

Veron

Veron is jarenlang een manegepaard geweest. Na een langdurige blessure, waardoor hij niet langer geschikt was voor het manegewerk, is hij in het paardengezin terecht gekomen. Veron is een ontzettend harde werker en gaat voor zijn ruiter door het vuur. Zijn commitment is ook gelijk zijn grote struikelblok. De kunst bij Veron is om hem te leren zijn passen rustig af te maken.

Toen Veron net in het gezin kwam, had hij enorm veel last van geïrriteerdheid in zijn lijf. Inmiddels is hij getransformeerd tot een ontspannen en happy paard. Zo had hij last van singeldwang en voernijd. Dit is grotendeels verdwenen en ook nu krijgt hij alle ruimte en tijd om zich verder te ontwikkelen.

Trainingsadvies?

Wil je advies hoe de training van jouw paard aan te pakken? Neem contact met ons op en we helpen je graag!