Instructie

‘Onze focus ligt tijdens de training op het beste uit onszelf en uit ons paard halen op een ontspannen en ongedwongen manier. Het resultaat mag er zijn: onze paarden zijn altijd gemotiveerd om aan het werk te gaan’

Instructie is mogelijk op locatie. Tijdens het lesgeven ligt de focus op het herstellen én behouden van het paard in optimale conditie. Van belang is daarbij dat de ruiter het paard niet in zijn bewegingen belemmert. Leer om op een ontspannen manier het ruitergevoel te ontwikkelen. De houding en zit van de ruiter staat altijd centraal, wat uiteindelijk zorgt dat het paard op een vrije manier beweegt.

Plezier voor ruiter en paard staat in de training voorop. Vandaar dat het doel ook niet is om de winst te behalen, maar om ruiter en paard samen te laten groeien op een ontspannen én ongedwongen manier.

Onze eigen paarden zijn altijd gemotiveerd met ons werken, omdat ze merken dat ze er zelf beter van worden. We dagen ze uit en geven ze veel afwisseling in de training. Dit voeren wij ook graag door in onze lessen.

Welke lessen bieden wij aan?

Dressuurlessen

Dressuurlessen zijn er voor het creëren van een sterke basis tot het zwaardere werk. Centraal staat het ontwikkelen van het ruitergevoel, een goede houding en zit. Het corrigeren van de natuurlijke scheefheid van het paard (rechtrichten) is tevens een belangrijk onderdeel binnen de dressuurlessen.

Springlessen

De springlessen variëren van cavalettilessen tot en met het springen van een parcours. Springles is mogelijk als variatie binnen de training of als doel op zich.

Longeerlessen

Longeerlessen zijn mogelijk met zowel enkele als dubbele lijnen. Leer jouw paard effectief te trainen zonder de rug te belasten. Longeren is zoveel meer dan slechts rondjes lopen, leer jouw paard effectief onbelast trainen. Longeerlessen zijn nuttig tijdens revalidatie, maar zeker ook ter afwisseling van jouw training.

Grondwerklessen & trailerladen vallen ook binnen de mogelijkheden en zijn een verrijking voor ruiter & paard.

Hulp bij angst tijdens het rijden

Na een traumatische gebeurtenis of zwangerschap kan angst ontstaan tijdens het rijden. Leer tijdens deze lessen hoe je weer ontspannen én zonder angst van jouw paard kan genieten!

Wij rekenen € 60,00 incl. BTW + reiskosten* voor een les van 60 minuten.

*Voor afstanden boven de 25 km buiten Den Haag rekenen we reiskosten die we vooraf overleggen.

Heb je interesse in het boeken van een les? App of bel naar Leon via 0641431685.

EquiXpertise - Logo_01